SEMINARIER

Det kommer att hållas ett antal seminarier med vinprovningar under mässan. Observera att det är ett begränsat antal platser till respektive seminarier så boka i tid. Fler seminarier fylls på eftersom och observera att du måste ha en entrébiljett för att delta i ett seminarie.

Följ gärna oss på Instagram @viniumea för senaste nyheter!

Vinlunch med Léon Femfert från Fattoria Nittardi

Dag/Tid: Lördag, 12.00, längd: ca 2 timmar & 30 minuter

Pris: 945 kr inkl. entré, garderob, provningsglas och mässkatalog

Följ med på en vinlunch i historiska fotspår när Léon Femfert från Fattoria Nittardi gästar oss lördagen den 21 november. Njut av en specialkomponerad meny och viner från den anrika egendomen mellan Florens och Siena – en plats som en gång tillhörde självaste Michelangelo.

Vi får höra Léons berättelser om livet på Nittardi, om konst, passion och ekologisk vinodling i hjärtat av Chianti Classico. Missa inte chansen att uppleva viner som en gång skickades till påven som “den sanna gåvan” och som fortfarande skickas till varje ny påve.

Masterclass med Léon Femfert

Dag/Tid: Fredag, kl 17:00

Pris: 250 kr

Välkommen till en exklusiv masterclass med Léon Femfert från Fattoria Nittardi – den historiska toskanska vingården med rötter i 1100-talet. Léon guidar oss genom vinernas ursprung, deras utveckling mot ekologisk certifiering och den konstnärliga tradition som genomsyrar varje flaska.

En timme fylld med kunskap, historia och smak – för dig som vill fördjupa dig i vad som gör Chianti Classico så unikt.

Handpicked Wines i samarbete med Umeå Folkets Hus

Kaliforniens Central Coast

Dag/Tid: Fredag, kl 16:00 & Lördag 15.00

Pris: 250 kr

Området mellan San Francisco och Santa Barbara kallas för Central Coast och här hittar vi flera av de mest dynamiska vindistrikten i Kalifornien. Inland Valleys i öst är känd för några av Kaliforniens allra äldsta vingårdar, planterade så tidigt som på 1800-talet.

Närmast Stilla havet hittar vi svala vingårdar med fokus på Pinot Noir och Chardonnay och länger öst, inåt landet flyttas fokus mot mer värmetåliga druvsorter som Viognier, Syrah, Petite Sirah och Zinfandel.

Lasse Solum tar er med på en resa genom områdets vindistrikt och viner och delar med sig av fakta och kunskap om en av Kaliforniens mest spännande regioner just nu. Vi provar sex viner, från Clarksburg i norr till Santa Barbara i söder.

Lasse Solum jobbar som Fine Wine Manager på vinimportfirman Divine AB och har många år i vinbranschen bakom sig, både som chefssommelier på Grand Hôtel i Stockholm och som studierektor på Restaurangakademiens Sommelierutbildning.